Monday, February 1, 2010

~PeMiLiHaN JeNis TuDunG~

Assalammualaikum..
sempena aku beli tudung td kat pusan(dak UkM je tau)..;p
aku nak citer la bab pemilihan tudung sket...
skrg ni dah macam2 trend tudung..
aku rasa mcm pakai tudung  skrg ni bukan lg menjadi satu
ibadah..ianya lebih kepada fesyen..(intro ala tazkirah)
yang aku tau macam 2 jenis tudung ada...
yang biasanya tudung bawal yg empat segi tu la..
tudung labuh pon biasa jugak..ramai pakai..
Tudung yg pd pendapat aku yg telah mengalami evolusi
ialah..
tudung jenis ibu arini yg mcm ade span kat depan tu,
tudung ekin,
tudung datuk ct
n selendang yuna...
kalau bertanyakan aku pilihan tudung bagaimana yg aku nak?.

Tudung ibu arini

spesis cam ni mesti la bkn pilihan aku...
aku tgk makcik2 pkai sesuai la...
lagi pon dia ade benda alah span yg aku panggil
helmet kat depan tu,tu yg xtahan tu...
tapi sape yg pakai tudung ni bagus la...
sebab dia ade ciri2 keselamatan...
klu jatuh tersembam...
kompem helmet tu akan serap dlu hentakan kesan
dari momentum yg kuat (xplen ala pakar fizik)..
jadi muka sampai lambat sikit...
cedera xteruk sgt....;P

seterusnya...

tudung ekin

Tudung spesis ni pon bukan tudung pilihan aku...
dia cam tudung ibu arini tu gak..
tapi ade benda alah keras ape tah
cam kadboard jek kat helmet tu..
xsesuai tuk aku gak yg pakai spec n muka yg
cam bulat jek...
aku tgk org len pakai ok jek...
ade yg sesuai..
ade jugak yg rasa2 macam muka dia sesuai nak pakai tu...
ikut le asalkan dia bahagia..;p
kalau aku idok le memakainye ye...
next....

selendang yuna

ha.....sekarang ni ramai dok pakai tudung spesis ni la..
aku xkan la pakai gni yg rapat ke dahi ni...
cam pakai helmet jugak ni..
tapi ni helmet yg dogol n gondol tu...
huhuhu...kalau pakai slendang pon aku akan
wat dia jd kat muka tu cam tudung biasa gak..
tapi ni leh terima g..;p
seterusnya...

tudung labuh

alhamdulilllah...
sejuk mata tgk....;)
yg spesis ni ramai yg pakai..
aku suka jugak pakai...
(dulu2...hahahaha)
doakan aku pakai balik camni...
insyaAllah :p
next.....
tudung datuk ct

spesis tudung ni...
aku rasa xleh nak panggil tudung nih...
lg.....


dan lg...


haa......
yang last ni paling aku kompius....
aku nampak ade cam cengkerang siput pon ade...
payung segera pon ade....
hohohoho...(pakcik santa)
tapi aku tgk trend ni xjd ikutan...
n exactly...mestila bukan pilihan tudung yang aku pilih ok...
Now...ciri2 tudung yang menjadi pilihan aku ialah...
1)xmahal sangat
2) cantik n colourful
3) berjasa
~bila pakai dpt lindung dari hujan n serangga...
tudung ni la...

Tudung Saji

hahahahahahhahahahhaha....
(gelak golek2)
:p


* gambar2 diatas adalah ehsan dari internet...termasuk yg tdung labuh tu sape pon aku xkenal..huhuhu*

6 pengkritik:

::..ikin..:: said...

igt last2 nk tunjuk pic die dok pki tudung bawal.
alih2 p letak tudung saji. adoiiii. hahahhaha

ape pon, nice thought on tudung. i tink i agree wif u.

zidah mdtahir said...

haha...nanti nak tgok zira pakai tudung saji...

ada beran??huahua..

ZiRa said...

hohohoho...klik laskit kat funny ke interesting ke cool ke...huhuhuh

mastura87 said...

best2 entri nie...mlm2 gelak guling jap baca entri zira nie...=)

terry bogart said...

semoga kembali semula ke tudung dulu..

kat uni aku..ramai gak yg makin lama makin pendek..kitaorg yg budak laki, siap boleh buat count down setiap kali start sem baru,..he3

ZiRa said...

insyaAllah :p